Cosy home ~ with lumumba (hot chocolate)

11:36 odp.

recept lumumba hot chocolate fashion outfit youtube vlog blogger Melissa Hartford
Slunečné dny se nám takřka vytratily a přichází období hygge, času na čtení knížek, zapálených voňoavých svíček, pečení voňavých moučníků a usrkávání teplého čaje, kávy nebo třeba horké čokolády. A není nic na tom udělat si třeba o víkendu takový malý rituál s kamarádkou, kamarádkami, nebo klidně i s mamkou a udělat si v obýváku nebo kdekoliv jinde, kde je vám příjemně, malý café koutek. Jednou můžete pozvat k sobě domů kamarádku vy, příště naopak. Udělat si vlastní café menu je velkým plus! Já jsem vytvořila ručně psaný café drink lístek. Můžete se inspirovat i vy :)

recept lumumba hot chocolate fashion outfit youtube vlog blogger Melissa Hartford
Já jsem si tento rituál udělala s mamkou o víkendu po výletě do Tábora. Ráda jsem trávila čas na zahradě, ale stejně tak výzdobou svého teen pokoje u našich, co mi tam zanechali, stejně jako vykreslováním antistresových omalovánek, tvořením alb, koláží apod. Rozhodla jsem se vytvořit Dezert café menu (použila jsem výstřižky z časopisu, centropenem udělala nápisy a popisky atd.) a těšila se, až pozvu kamarádku nebo udělám radost mamce a vůbec celé rodině o víkendu tím, že si budou moct vybrat, na co mají zrovna chuť. :D Nově jsem vyzkoušela i drink zvaný lumumba a zahrnula ho do své nabídky. Lumumba je teplý nápoj z kakaa, šlehačky a rumu (příp. amaretta). Říkám si, jak by mohlo být úžasné mít vlastní cosy hygge kavárničku, ale do podnikání bych se bála vrhnout..

recept lumumba hot chocolate fashion outfit youtube vlog blogger Melissa Hartford
LUMUMBA (HOT CHOCOLATE DRINK WITH LIQUEUR)
english recipe available here

Můj recept ~ lumumba 
(horká čokoláda s likérem a šlehačkou) 

Ingredience:
Kakaový prášek (doporučuji kvalitnější) 1 1/2 lžičky
1/2 lžičky třtinového cukru
1 menší sklenička mléka 
trošku likéru (amaretto, ale v originálním receptu se používá též brandy či jiný koňak)

na ozdobení: šlehačka (vyzkoušejte kokosovou!! chutná úžasně)
trošku sladěnky (nemusí být)
trošku kakaa na posypání

Postup:
V kastrůlku ohřejeme kakaový prášek se třtinovým cukrem a mlékem. Třtinový cukr můžete úplně vynechat, pokud si nepřejeme mít nápoj hodně sladký. Důkladně promícháme. Poté přidáme likér a znovu promícháme. Prohřátý nápoj nalijeme do skleniček a dozdobíme našlehanou šlehačkou, překápneme sladěnkou nebo jiným toppingem, třeba karamelovým a posypeme čokoládou.

 

You Might Also Like

12 komentářů

  1. Panejo, rozhodně to zní jako ňamina! :-) Já bohužel teplé nápoje vůbec nepiji. A krásné fotky! :-)

    https://pridesoul.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za komentář ♥ Já teplé nápoje v období podzimu a zimy miluji!:)

      Vymazat
  2. Tyto rituály jsou bez pochyb potřeba! :) Já teď ujíždím na CAPPUCINU ve velkém! V podzimním a zimním období je to prostě vše potřeba krásně prohřát.

    OdpovědětVymazat
  3. Receptík vypadá více než lahodně! ♥

    www.nattalk.cz

    OdpovědětVymazat
  4. No tak to je více než dokonalý!! Nádhera 😊 to by mě snad nikdy nenapadlo. Lístek krásné napsán a celkově je to moc fajn 😊☕

    OdpovědětVymazat
  5. Ježiš to vypadá skvěle. A to tvoje menu? Panebože, to je krásný! Já neumím ani pomalu čitelně psát :DD Lumumbu neznám, zní to ale lákavě a určitě to vyzkouším:) Snad se někdy v Anglii sejdem a zajdeme si někam na kafčo taky!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám že ano Ady❤️☺️ a děkuji moc za pochvalu, jsem ráda, že se líbí🌼

      Vymazat
  6. Vypadá to moc lákavě. A doufejme, že se všechna opatření a život dá zase dohromady. Snažme se nemyslet na ty jejich nesmysli, protože nás to akorát tak hodí do stresu.. Sama vím.. Užívejme si krásného sychravého počasí a klidu. Pěkné dny přeju ať jsou lepší zítřky :)

    OdpovědětVymazat
  7. Miluju kávu se šlehačkou a likérem, tvoje Café menu je super! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Páni a přitom to vypadá, jak kdyby jsi byla někde opravdu v kavárně, dala sis opravdu záležet. Krása. :)

    somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  9. Páni, tohle vypadá tak úžasně! Vůbec bych neřekla, že to není opravdový lístek! Skvělá práce!

    OdpovědětVymazat

Fav posts

Lifestyle

Lifestyle
A young woman living in the south of England. Traveling and studying as well as working in this country has motivated me to start writing about my life experience. I was only eighteen years old when determined to change my life completely. Now I am focusing on my studies and blogging, which is my biggest hobby. If you like my content, you can support me through my etsy business.

Follow me